Ge bort en gratis semla via semlogram!

Imorse hörde jag något mycket intressant på radion, nämligen att Winerkonditoriet delar ut gratis semlor! Godisgrisen inom mig spetsade öronen och mycket riktigt, via facebook kan du varje dag ge bort en semla till en vän! GRATIS! Hur najs låter inte det?
 
Jag och Johan testade detta och hur enkelt som helst fick vi varsin superstor, supergod och gratis semla serverades på cafét i byn! Det är bara att visa upp sin kupong i mobiltelefonen.
 
90 semlor om dagen, och du kan dela ut en varje dag. Gå in på semlogram.se NU och ge bort en semla till någon du tycker om!
 

Panta mera!

 
Igår var jag och Johan och pantade burkar (som det alkispar vi är) och då fick jag syn på ungefär den bästa uppfinningen jag sett på länge! En knapp där man kunde trycka för att skänka bort alla sina pant-pengar! Alldeles genialiskt skulle jag vilja säga. Dessutom satt den här skänka-bort-knappen precis bredvid pengar-till-mig-själv-knappen, så inte nog med att det var hur enkelt som helst att på en gång skänka bort några kronor - utan knapparnas placering har med största sannolikhet en viss inverkan på det mänskliga samvete.
 
Så, bloggläsare, panta mera! Hur kul som helst att trycka på den där gula göra-världen-lite-bättre-knappen!

Längtar ihjäl mig

Det är himla underligt ändå, hur allting blir. Var det något jag inte trodde om 2012 så var det att jag skulle hitta den där killen som liksom.. vände lite på världen. Som hade förmågan att måla om vardagen på ett sätt jag inte riktigt kunnat föreställa mig, ens om jag försökt.
 
Men så fanns han där hela tiden, och det visste jag nog egentligen. Det hade hjärtat förstått långt innan hjärna, tid och timing hann med. Det dröjde till 2012 det. Men så bra det blev!
 
Och tänka sig! Detta tillskott i mitt liv hjälpte också till att addera antalet julklappar år 2012! Mitt hjärta blev helt stilla i bröstet när jag såg vad den här finurliga lilla knaskillen hade slagit in och tänkt ut och fixat och dolat med- flygbiljetter till London! Hur sinnessjukt är inte det? Att jag ska till London?
 
Idag är det exakt en månad kvar. Den 25 februari är jag i LONDON!! Om exakt en månad har jag för första gången i mitt liv förflyttat mig till en annan tidszon och tagit mina första steg på engelsk mark! JAG.KAN.KNAPPT.VÄNTAAAAAAAAAAAAAAA.
 
 
Låt oss summera det hela:
- Tack 2012 för världens bästa överraskning.
- Världens bästa julklapp = London. (LONDON)
- Världens bästa kille = Johan (=upptagen)
- Om en månad somnar jag i London!!! åhgudåhgud
 
 

Hejdå håret

 
Idag gick jag till min frisör för att paxa en tid för håruppsättning den 11 juni = balen. Herregud, balen! Den är om inte ens FEM MÅNADER!!!????!?!?!
 
I alla fall. Detta resulterade i  en spontan nu-på-en-gång-klipptid och att mitt hår blev cirkus 13 centimeter kortare, känns dock som om det skulle vara mycket mer än så som försvann. Ungefär allt mitt hår. Men! Tro det eller ej så är jag faktiskt mycket nöjd, och känner mig inte alls så handikappad och ful som den där risbusken föreställande mitt hår ibland fått mig att känna mig.
 
Dock så är det ju så att jag många stunder här i livet älskar mitt hår. Älskar att kunna gömma mig bakom det och förlita mig helt på det. Så nu är frågan hur jag löser det problemet kommande månader.
 
Hårsvallet ovan minus 13 centimeter är hur som haver = mitt nuvarande hårjag.
 
Ja. Och detta var ju en mycket hårresande historia... heheheh.

Kvällens fotoläxa


mer musik åt folket!

Idag har jag varit fullständigt totalt hundraprocentigt jätteupptagen med att försöka plugga. Har nu suttit i ungefär 4-5 ineffektiva timmar för att pränta in lite engelska i stackars blå-gula hjärnan.
 
Tänkte bara passa på att tipsa er om min världsklassiga spotifylista!
Håller på och möblerar om på ett nytt spotify-account och fram tills att alla låtar lagts rätt där har jag nu gjort en mixlista med alla möjliga låtar!
 
Låt mig presentera: HUMÖRSVÄNINGNINGAR - Listan som går från ledsen till glad till sömnig till ledsen till glad!
 
Kvällens bästa spår: Samma nätter väntar alla och Shadow Moses 
 
 
Bild från våran Rihanna-BMTH-Stockholmsvistelse! Och så lyssnar ni nu på dessa låtar och önskar mig lycka till på min tjugominutersredovisning på engelskan bist morgen! TaCkarrr.

Har du drömt om den här mannen?

Tittade just på ett väldigt ruggigt klipp på Aftonbladet.se. Det handlar om en man som ska ha dykt upp i många människors drömmar över hela världen. Tusentals försöker nu finna svaret på varför alla drömmer om samma man, se själva i klippet här nedanför! Är det skaparen, eller är det en fysisk man som har förmågan att gå in i människors drömvärld? Finns han på riktigt, eller har han funnits tidigare?
 
Föds människor på nytt, finns det övernaturliga? Läskigt som bara den!
 
-Klippet är från ett ganska långt tv-program, men när ni trycker på play kommer ni hamna i rätt del av programmet-
 
 
 
 
                                        
                                  Vad tror du? Har du drömt om den här mannen?   http://www.thisman.org/
 
 
 
 

Den bästa svenska musiken 2012 [►]

Nu har det gått en tid sen Oskar Linnros tillsammans med Veronica Maggio, Håkan Hellström och Daniel Adams-Ray spräckte den där svenska musikbarriären. "Från och med du" sprang ikapp med "Gubben i lådan" och inte långt där efter släppte Håkan sin bästa skiva någonsin samtidigt som Veronica Maggio kom i taxin, i trappen, i hissen, i hallen och rakt in i den svenska popsommaren 2011.
 
Plötsligt sjöng alla på svenska, artister som tidigare sökt sig till de engelska textraderna lekte nu med orden på ett enkelt, självklart och nytt sätt. För visst hade vi Snook, Timbuktu, Lars Winnerbäck och Magnus Uggla långt innan dess, men det hände nåt där 2010/2011. De svenska texterna hittade en liten ny klang i någon form av jazz-soul-pop-rap och gav oss en ny musikkatalog att bläddra i.
 
2012 blev inget undantag, Mando Diao kom med Infruset som klev rakt in i hjärtat hos nyfödd till pensionär. Alina Devecerski ägde sommarnätterna med "Flytta på dej" , "Jag svär" och "Ikväll skiter jag i allt". Ansiktet lät mig både somna, vakna och dansa hela natten till "Äckligt". Maskinen släppte nytt och jag tog noggrant till mig varje ord. Ja, listan på de svenska låtarna som spelats flitigt i mitt liv under 2012 kan göras lång.
 
 
Ovan har jag listat 6 fantastiskt bra album som släpptes någon gång under dessa 365 dagar, och som alla numera bär med sig speciella minnen och känslor från det gångna året. All glädje, all sorg, all rädsla, all förväntan och all ilska finns sparad till dessa röster. Framförallt de tre översta.
 
Thomas Stenström, som redan hösten 2011 släppte första singeln "Detsamma" och tog mig med storm. Han var med överallt, i mitt headset varje grubblande promenad i början av året, han var med i bilen på högsta volym under sommaren och han spelas precis i detta nu. Kommer. Aldrig. Någonsin. Att. Tröttna.
Lyssna på: [Springer om er] [Ge mig en dag till] [Detsamma]
 
Markus Krunegård, ååh.. Markus. Vintern 2012 och varje månad efter det. Med kenpiga intron, udda melodier och obeskrivligt träffsäkra texter får du mig att känna mig som om det här albumet var gjort och skrivet till mig, bara mig och ingen annan.
Lyssna på: [Korallreven & Vintergatan] [Sthlm skyline] [Askan är den bästa jorden] [Everybody hurts]
 
Lilla sällskapet, som trädde in i mitt liv i våras, som följde med till Peace and Love och hela sommaren. Jag bara älskar den här skivan mer och mer för varje dag, och jag kan inte sätta fingret på varför. Ta er lite tid och lyssna på låtarna som gömmer sig bakom hitsingeln "Jag vill ut", ni kommer inte ångra det.
Lyssna på: [Om vingarna bär] [Onsdag] [Aldrig mer]
 
Sen har vi ju underbara Lalehs Vårens första dag, Den Svenska Björnstammens Detta har hänt och Kristian Anttilas Igelkottklubben
 
Och jag förstår ju själv att jag redan länkat så många låtar och skrivit så mycket text att förmodligen 0,1% av er orkat läsa hit, och att ni faktiskt inte kommer orka lyssna på dessa SJUKT BRAAAA låtarna. Men herregud. GÖR DET GÖR DET GÖR DET!
 
Och så slutligen, tack Sverige för ett galet musikår!

-ÅRSRESUMÉ, 2012 I BILDER-

Då var det dags att se tillbaka på ytterligare ett år som gått. (Jag gjorde en liknande resumé förra året som ni hittar här!)
 
2012 blev året då väldigt mycket i mitt liv förändrades, då jag fyllde 18, fick världens bästa pojkvän men också var väldigt förvirrad. Men det blev ett himla bra år, ett år som varit mycket lärorikt och som gett mig möjligheten att börja stå på egna ben. Ett stressigt år, men också ett oslagbart år. Vi tar oss en titt!
 
JANUARI
Hade den numera klassiska jullovs-tjejkvällen hos Evy, bakade kladdkaka mitt i natten med Mona, hade Fifa-kväll, for till Sälen med Matilda och Christoffer för att åka skoter i mammas fula skoteroverall. Tittade på vargnatta med Matilda och Tesa, pluggade en massa kemi och så bockade jag av en av punkterna på min "innan jag dör-lista", nämligen att prata med någon som överlevt förintelsen!
 
 
FEBRUARI
Denna månad gjorde jag uppenbarligen allt annat än att fota, eftersom de här två bilderna på riktigt är de enda från månaden..
Gjorde pepparkakshus för en fotouppgift med Maja, var i Trysil, var i Karlstad på Klaras musikal med mina kära torsbyvänner, firade mamma, började blogga på den här bloggen!
 
 
MARS
Hade tjejkväll hos Matilda, firade Robbin och Filip som fyllde 18 år, åt lunch hos Hildning med Johan, var en dag i Hovfjället och fyra i Funäsdalen och så tittade jag på den omtalade uppsättningen av Grease i Hagfors- sjukt bra. Åkte bil med Sandra som precis fått körkort och tyckte att livet var allmänt trevligt. Var dessutom en hel del på Hockey och åt lyxmat i restaurangen, och så sträcktittade jag på en massa avsnitt av OTH. Fick nytt schema vilket jag hatade och överraskade världens bästa Moa på hennes 18årsdag.
 
 
APRIL
Spelade in militärdansen, var ute i Torsby tre helger på raken, firade påsk i Karlstad och på kvällen i Torsby, åt kak-frukost med Lillie, Klara och Nora, hade tjejkväll med xärsflickorna, hade myskväll med innebandytjejerna hos Julia, var på fest i Lysvik, fick privatkonsert av Johan och Björn, bokade Johan för balen och massa mer. Trivdes med att det började bli varmt och mådde väldigt bra.
 

MAJ
Hade hela släkten på besök när syster konfirmerades, var i Stockholm på kusins konfirmation, fick besök av busfröt Hampus med familj, ställde upp i ordförandevalet, skrev en massa slutprov, badade, njöt av VÄRMEN, hade Astrid Lindgren-konsert med kören, upplevde sorgen som lamslog hela kommunen då Sandra dog i bilolyckan orsakad av killen som körde rattfull. Åt glass i stora lass, hade tjejkvällar, badade, deep-talkade.
 
 
JUNI
FYLLDE 18 ÅR och blev överraskade av överlägset dom bästa vännerna i världen mitt under en lektion, vann ordförandevalet (!!!!), pussade den finaste killen för första gången♥, träffade vänner från Luxembourg, fick sommarlov, firade studenter, började jobba, överraskade bästa Matilda, firade den bästa midsommaren någonsin, åkte på P&L med vänner och husvagnen, stod längst fram på alla konserter, såg älskade Mumford and Sons live!! Helt fantastisk månad som bjöd på dom mysigaste och dom bästaste kvällarna!
 
 
JULI
Åkte på Putte i Parken och såg massa bra musik i ytterligare några dagar, åt frukost hos Johan första gången, åkte på road trip till Charlottenberg med Matilda Nora och Hanna, jobbade lite till, såg på när Moa tatuerade sig, var på Country-festival, blev kär, var på minisemester med familjen, stukade fotjävlen, slängde kryckorna och åkte på fryksdalsdansen och på intensivkurs i Sunne.
 
 
AUGUSTI
Bodde två veckor i Sunne med Oscar+ människor jag inte träffat förut, vilket var väldigt väldigt roligt. Hade mina första körlektioner, och även mina sista --> Tog körkort!!! Hallelujah. Var på COLDPLAY i Stockholm vilket var något av det sjukaste under hela året, stod längst fram och var redo att dö lycklig i havet av konfetti. Började skolan, var på spontan kräftskiva och så Eldfesten i Hagfors. Hade grillfest hos mormor i Linköping och träffade älskade Theo för första gången. Mådde väldigt bra, men var aningen förvirrad.
 
 
SEPTEMBER
Ordnade överraskningsfest för Lojs som ÄNTLIGEN fyllde 18 år, fotade öde hus med Johan, var på fezt, hade ytterligare en lyckad Astrid Lindgren-konsert med kören, pluggade äcklig kemi och sov varje helg hos finaste. 
 
 
OKTOBER
Finaste Theo döptes så en helg spenderades i Linköping, hade dessutom höstlov och åkte då till Polen med mor och syster. Bodde på fint hotell, åt väldigt god mat och besökte läskiga platser som Auschwitz. Väldigt lärorikt och känsloladdat. Spelade dessutom in film med elevkårsstyrelsen och var allmänt superstressad. Lovet var väldigt väldigt efterlängtat. Flög flygplan för första gången i mitt liv och dessutom snöööade det! Och så satt jag i en bil när den voltade, åkte ambulans och förhördes av polisen. 
 
 
NOVEMBER
Fick ett förhållande på fejjan, var på den första studentfesten utklädd till tjuv, övade in en kemiteater med mina naturisar som visades på öppet hus, värvade massa medlemmar till kåren, hade en presentation av kåren för hela skolan - som vi för övrigt tokjobbade inför. Såg Maskinen live i Karlstad, sjukt värd kväll! Var på julkonsert med Johans familj. Och så, såklart, såg jag den allra sista Twilightfilmen. En del av mitt hjärta gick sönder, samtidigt som den finaste biten i sagan föll dit. Åh, älskade Twilight.
 
 
DECEMBER
Hade luciatåg med kåren, var på den sämsta utekvällen någonsin, var livrädd för att jorden skulle gå under, hade luciatåg med kören, tittade på systers luciatåg, julstädade, tittade på julkalendern, orkade inte plugga mer, längtade efter lov. Fick lov, hade en massa tjejkvällar, firade mini-jul och mini-nyår med min finaste och så riktigt jul med världens bästa familj, och riktigt nyår med grymma vänner. Fick fantastiska julklappar och mådde tillslut hur bra som helst.
 
 
 
 
 
 
 
 

Det okända dataspråket

Här om dagen såg jag en bild där en kille skrivit ner vad hans flickvän sagt i sömnen, meningarna var såklart helt osammanhängande och jag tyckte det här var väldigt roligt.
 
Just nu sitter jag hemma hos Johan (alltså pojkvännen i denna historia) och har precis sagt ja till att låta honom spela "Battlefield" med några kompisar. Han sitter ungefär en och en halv meter ifrån mig och skjuter på animerade små gubbar på datorskärmen och att döma av allt suckande och "nej nej nej nej NEEEJ" går det väl inte jättebra.
 
Konversationen är dock ganska rolig, dels för att jag inte kan höra de andra eftersom han pratar i sånt där headset, dessutom förstår jag inte alls vad han pratar om. Det påminner mig väldigt mycket om den där killen som skrev ner vad flickvännen sa i sömnen. Och jag undrar, är det någon som kan tolka det här? Nedan ser ni vad Johan kläckte ur sig på ungefär 2 minuter:
 
Johan 18 (Läs: 3) år spelar Battlefield:
"Jo fast det hära känns..."
"Kan vi inte köra typ squad deathmatch på... aaaah jag dör och dör"
"ååh neeej.. jo det gör jag visst, nej det är tvärt om"
"Ja tydligen, det brukar ju vara tickets man har kvar men"
"Men för fan sluta skjut på mig. Sluta" (<--norrlandsdialekt)
"åååh fuckaluckadindong... nura nura"
"-.....neeeeej"
"pratar ryska"
"Get your meds from here okey, bitch"
"ah jag hörde det! Gött, åååh så gött"
"Men gud det var en granat lilla vännen, vad gör du?"
"Sir Bryne, when are you in?"
"Jag köpte bara close quarters, hade inte råd med 500 spänn nu"
"Åh nu fick jag service star igen i m4 16!"
"Nu har du en granat i rövva Nisse!!!!!!!"
"Hahaha.. du skulle ha hört dig själv"
 
...eller också Johan så skulle du höra dig själv.
 
 
Och jag bara.... WhaaAaAttT?
(Ser mindre whaat-ig ut på bilden men Johan tittade liksom bak precis när jag tog den..)
 
P.s Tack google för att du gav mig svaret på hur ovanstående engelskaord stavades. D.s

50-års kalas

 
Parentes: Nu har den särskrivnings-hatande varelsen inom mig stött på ett problem. Hur skriver man egentligen denna rubrik rätt? 50-års kalas? 50års-kalas? Femtioårskalas? 50 års kalas? hge4ryt568m4w35t
 
Men det var inte det jag tänkte säga! Idag ska familjen nämligen till Karlstad för att fira farbror Lars som fyllde 50 år i veckan. Det blir nog trevlig och fint och kul och jag håller också tummarna för god mat.. Bilderna är från jul för två år sen!

Tjejkväll hos Evelajnut

 
Mina fyra jävla puckon, herregud vad jag älskar er.