Selma Spa

 
Tre mobilbilder från dagens besök på Selma spa! Hade aldrig varit där förut, så jag och Matilda bestämde oss för att passa på, nu i mars går man nämligen två men betalar för en på alla dagspass! Rekommenderas verkligen. För 298 kronor fick vi världens godaste frukostbuffé - satt där i en timme, världens godaste mat, tillgång till alla pass och hela omårdet med pool, bastu och gym! 
 
Vi kom dit strax före 9 och då var det dags för yoga, något som varken jag eller Matilda testat förut. Kan väl inte påstå att det var direkt "jobbigt", men väldigt avslappnande och ett jättemysigt sätt att starta dagen på. Solen lös in genom fönstret och där låg vi på våra mattor och gjorde hunden och katten och allt vad det var, passande nog även solhälsningen.
 
Överlag en så himla mysig och bra dag! Spenderade dock inte många minuter i gymmet innan vi bestämde oss för att låta detta va en vilodag och gå och bada, haha.  Verkligen inte sista gången jag åker dit, så himla bra dag helt enkelt. Skynda skynda, alla ni som har möjlighet att åka dit innan mars är slut!
 

Svara om du hör mig

Dags för nästa boktips! Denna gång Ninni Schulmas Svara om du hör mig. Eller, vill egentligen inte bara tipsa om den här boken, utan om alla Ninnis böcker!
 
Ninni Schulman skriver kriminalromaner som utspelar sig i Hagfors och med små inslag av kringliggande orter. Bara en sån sak. Men framförallt så är hon en alldeles lysande författare. Som den lilla fegis jag är tycker jag egentligen inte alls om deckare, vare sig när det kommer till böcker eller film. Men så kom sommardagen då jag hade noll och ingenting att läsa, Johan hade somnat på en filt i solen och hans mamma räckte mig första boken, Flickan med snö i håret. Slukade den samma dag. Pärm till pärm. Glufs.
 
I böckerna följer vi flera olika huvudpersoner, journalisten Magdalena, poliserna Christer och Petra samt en skara andra människor som skiljer sig mellan de olika böckerna. Offer och förrövare. Böckerna är uppdelade i kapitel och stycken där läsaren kastas mellan de olika personerna och självklart finns någon form av cliffhänger vid varje kapitels slut. Följden av detta? Att man bara måste läsa mer och mer och mer.
 
Den här boken passar mig perfekt då den är så närgången. Den lyckas liksom vara en kärleksroman mitt i mordgåtan. Och när det kommer till morden känns den aldrig sådär otäckt rå och äcklig. En perfekt blandning av spänning av alla dess slag! Det här är helt enkelt en typisk såndär bok som man bara inte kan lägga ifrån sig. Hur ska det gå, hittar de flickan? Och hur går det egentligen för Magdalena och flytten från Stockholm tillbaka hem till Hagfors? Och vad händer när hon plötsligt stöter på ungomskärleken Petter..?
 
Svara om du hör mig är den tredje boken i serien, fristående fortsättning på Flickan med snö i håret och Pojken som slutade gråta. Passar alldeles utmärkt framför brasan eller på strandfilten.
 
Läs! Första boken hittar ni bland annat i min bokhylla, eller här för 49 små kronor!

Lykke Li

 
ÄLSKAR DENNA LÅT SÅ ORIMLIGT MYCKET! Lykke Li släpper alltså nytt och jag är så himla såld. Den här låten är så cool och rå på nått vis. Sjukt bra! In och lyssna, ni bara måste. Så hoppas vi att den dyker upp på spotify snarast. 

Questbars

Så jag och Ida fick alltså våra Questbars idag! Var väl helt enkelt tvugna att testa, vi också. Beställde från www.questproteinbar.com! Redan provsmakat den som jag alltså håller upp och ner på bilden. Den var typ väldigt mäktigt? Och inte riktigt så chokladig som jag hoppats. Men, så är ju också choklad och kladdkaka av alla slag det bästa jag vet så ribban var ju ganska hög så att säga.
 
Ska bli spännande att se hur dom andra smakar. Hoppas det blir som att få äta godis efter träningen, hehe. Det var dagens fitness-uppdatering. #fitspo. Bäst ni springer iväg till gymmet, ni har ju tyvärr en del att jobba på om ni ska bli lika snygga som skönheten här ovanför #snyggspo #lovelife #strongisthenewperfect #happiness :-)
 
 
 
 

Träningsvärk och betongbenIdag är en jobbdag i Sunne! För er som kanske inte vet jobbar jag alltså extra som personlig assistent här. 

En helt vanlig jobbdag med det lilla undantaget att jag allt eftersom timmarna går mer och mat stapplar mig fram genom lägenheten och under våra promenader. Aj aj aj. Mina ben är tunga (och stela) som betongklumpar! Och värre blir det, smyger sig på mer och mer. Undrar: kan jag gå imorgon?

Körde alltså ett stenhårt benpass men min bästa tränare och inspiratör MATILDA (vet inte hur man länkar via blogg appen?? Besök henne hursomhelst här: watildak.blogg.se) så himla roligt var det! Passet finns upplagt på hennes blogg för er som är sugna på träningstumma ben. 

Och nej. Högra bilden är ju faktiskt inte mina muskler, utan Jonas. Gick ni på den enkla??? Ha! Det gjorde Matilda också.

Söndagsmorgon

Oj oj OJ vad länge sen det var jag bloggade!! Har liksom tagit fram kameran nästan varje dag och knäppt lite potentiella blogg-bilder, men sen liksom inte tagit mig vidare därifrån. Kanske beror detta på en kombination av fint väder, mycket jobb och en oladdad alternativt ej medtagen dator? Kan mycket väl vara så.
 
Bilden ovan är hur som helst från en fin dag under veckan då jag, Johan och Bryne hängde lite på Johans veranda. Så himla perfekt vårväder! Varmt och skönt och hur mycket sol som helst. 
 
Sista dagen på veckan nu då, har precis varit och pantat en massa flaskor från gårdagen och nu ska vi snart till Johans farmor och äta kåldolmar och paj! Nam nam nam.

Vi är inte sådana som i slutet får varandra

 
Som den bokslukare jag är har jag nu gjort en ny kategori på denna blogg, nämligen en om böcker! Här kommer den allra första.
 
Vi är inte sådana som i slutet får varandra. Skriven av makalöst duktiga Katarina Sandberg, född blott två år tidigare än jag själv. Men vilken stjärna. 
 
Den här boken grep tag i mig från första start, den är rapp, rolig, och otroligt fängslande. En bok om kärlek, om sorg, om svek och om vänskap. En bok som har allt: en knäpp, rolig och och känslosam huvudperson; en galen bästa vän och; en pojke med mörka lockar och fantastiska pianofingrar. Och så allt som ryms däremellan.
 
I boken följer vi Cassiopeja som precis lämnat småortslivet bakom sig och flyttat till huvudstaden för att läsa juridik. Cassiopeja är övertygad om att kärlek inte finns, att det är ett påhitt för att Hollywood ska tjäna pengar. Aldrig någonsin har hon varit kär, förrän en dag. En dag då hon ringer på hos en granne och dörren inte bara bokstavligt talat öppnas, utan också bildligt slängs upp och rycker henne in i något hon aldrig förut upplevt. Kärleken. Honom. Längtan. Att inte få.
 
Det jag kanske mest älskade med denna bok var hur oförutsägbar den på någotvis var. Inte alls som alla andra kärlekshistorier. Och inte alls bara om kärlek, utan om död, om utanförskap och om att förlåta. Dessutom är språket så otroligt bra, lätt, snabbt och ändå så fyllt av känslor.
 
Den finns just nu på bokrean, tex HÄR för ynka 35 KRONOR! Jag rekommenderar: köp ett eget x och läs, stryk under de bästa meningarna och dö när sista sidan är läst. 
 
"Jag vet inte hans ålder, inte var han kommer ifrån, inte om han pluggar eller jobbar eller vad han gör.
Jag vet däremot att han har mörkt lockigt hår och att han bor i en lång, smal kropp. Att han har fräknar som landat likt snöflingor på hans hud. Att de finns på hans näsa, panna och i nacken. Och så vet jag hans händer. Långa, smala pianofingrar som dansar på tangenterna när han rak i ryggen sitter och spelar."
 
"Jag kan inte vara vaken för jag kan inte vara människa.
Jag kan inte sova för jag drömmer bara om våldtäktsmän och mördare och alla har de hans ansikte.
Mest av allt ringer jag och ringer men får inget svar".
 
Läs den! Helst 1300 gånger. Minst.

Finmiddag

Tre bilder från gårdagskvällen! Hade en jättemysig kväll hemma med hela familjen, plus Johan och familjen Laves. Tio personer runt bordet bjöd på mycket skratt och prat! En alldeles lagom fredagsväll. Vi åt grillat, klyftpoatatis, grönsaker gjorda i ugn, god sallad och så till efterrätt en klassisk kladdkaka och frukt! (Varsågoda att anteckna.)
 
Vad denna lördag har att erbjuda visar sig, sitter just nu i Johans säng fortfarande iförd träningskläder och försöker uppbåda tillräckligt mycket energi för att gå och duscha.... trött är bara förnamnet. Hoppas det släpper!