PÅ TOOOOORSDAAAAAAAAAAAG

 
På torsdag spelar coldplay i Stockholm och jag ska hålla Evy i handen och skrika halsen av mig. KOMMER BLI SÅ JÄVLA SJUKT OCH JAG TROR ATT JAG LÄGGER MIG NER OCH DÖR TYP REDAN.

Melissa Horn

Melissa Horn – Du är nog den
 
Jag känner inte igen mig
Det här är inte jag
Jag tar allting så enkelt
Har förträngt hur det var
Tillbaks i gamla vanor
När du hörde av dig igen
Och jag ställer inte frågan
men vad ville du egentligen?
Hej på dig lillkillen

 
I helgen var jag i Linköping, en plats där jag spenderat mååååånga timmar, dagar och veckor i mitt drygt 18-åriga liv. Den här gången hade vi dock någon mycket mindre, och mycket yngre, på besök. Lillkillen är bara 8 veckor gammal och för första gången höll jag hans lilla hand i min.
Jag är nog oerhört barnkär, eller så är jag ovan vid den där överväldigande känslan av ömhet och värme. Den som gör det här lilla knytet minsta lilla ont ska jag läxa upp tills han eller hon kryper ur sitt eget skin, ingen ska få göra det här fantastiska lilla livet illa.
 
Jag minns den dagen han föddes, hur det liksom tändes något nytt i mitt hjärta. Den här killen kommer från en väldigt speciell familj. Hans morfar var en av de finaste människorna jag känt, nästan som en extra pappa för mig och mina syskon. Boije lämnade oss i höstas, men att se den där välbekanta ögonfärgen på nytt och veta att han liksom fortfarande finns med oss fast i någon annan är en lite märklig, men också väldigt hoppfull känsla.
 
Så välkommen till oss, fina lilla bebis

Så jävla bra

 Har inget att tillägga. Bara se den.

Ursäkta men jag bara undrar vart sommarlovet tog vägen


Tack Sara för dom bilderna.
 

Vart tog sommarlovet vägen ens undrar jag?

Det var det, imorgon är det skola igen. Jag tycker faktiskt det ska bli kul! hgtrnhgiråenigroånhgiågn kanske ni tänker, men jag tycker faktiskt det. Imorgon kanske det låter annorlunda, vi får se. Men nu är det hög tid att se över garderoben för att leta ut morgondagens klädval, viktigt viktigt.
 
Mitt livs sista sommarlov är slut om en timme och 17 min, och det har varit ett mycket bra lov.

0.5 Hälften vågat, hälften förlorat.

Dags att uppdatera denna kategori lite. Kom ihåg att texter kan bottna i precis vad som helst, men nästan aldrig något helt personligt. Kopiering är såklart helt otillåtet. Pic. weheartit.com

Längre tid tog det inte.

En halv sekund, ett ögonblick för länge, och plötsligt fanns det där. Glappet i tiden, det som inte gick att sätta fingret på, det som inte gick att klä i ord, men som för alltid skulle skilja dem åt. En millimeter nu, två imorgon. Det väsentliga var att från och med nu skulle ingenting längre vara lika nära, med tiden skulle de falla längre och längre bort och det startade precis nu.

Fast såklart, insåg hon och slog upp ögonen, precis nu, alldeles nyss, var han närmare än han någonsin varit förut. Nära som i hans läppar mot hennes, nära som fan fan fan i huvudet och det här är så-jävla-rätt-men-så-jävla-fel.

Han såg på henne med de där gråa cementögonen, de med tusen tunna streck inuti, tusen skärvor av vitt och svart. De naglade fast henne mot väggen. Intensivt och förvirrat.
Det var fel, hon visste det. Hon visste det och reste sig upp, försökte stå stadigt på parkettgolvet som tycktes vingla under hennes fötter. Plötsligt var det så tomt, ekande ihåligt. Ändå var hjärnan klarvaken och det var som om omvärlden arbetade i slowmotion. En halv sekund var så oändligt lång. Det var för lite luft kvar, lungorna brände. Det fanns inte plats för dem båda mellan fyra vita väggar, det fanns inte  plats för dem någonstans.
Dörren var så nära och när hon slöt fingrarna kring det kalla handtaget, tryckte det mot marken och steg över tröskeln, så var han så väldigt långt bort. 2 millimeter blev till svindlande ljusår som rusade förbi oräkneligt antal gånger innan hon ens hann blinka. Samtidigt var han nära, nära som i hans parfym i hennes hår och hans fingeravtryck som osynliga bevis på hennes hud. Nära som i fan fan fan, han försvinner nu. Och det är inte mer än rätt.

Den sena höstluften bet i hennes kinder, stack som nålar där jackan tog slut och de tunna kläderna kapitulera mot den obarmhärtiga vinden.
Telefonen låg stilla i hennes hand. Tyst. Fast vad fanns det egentligen att säga?

En halv sekund tog det, och plötsligt var allt upp och ner. En halv sekund då hon valde att gå in genom en dörr och låsa en annan bakom sig. En halv sekund då hon släppte tankar, släppte förnuft, släppte löften och släppte förtroenden. En halv sekund då han mötte henne i ett förvirrat tumult som egentligen funnits där så mycket längre. Hon var inte den enda byggarbetaren på plats, inte den enda som låtit tegelstenar stapla vibrerande torn av luft runt dem. Torn som skulle rasa en dag, fram tills idag hade ingen av dem vetat när, nu talade ruinerna sitt tydliga språk. Tillslut gav murarna vika.

En halv sekund, och hon knöt honom till sig. En halv sekund, längre tid tog det inte för henne att slutligen fånga hans allra sista hemligheter och dra ut dem i ljuset. Längre tid tog det inte för de sista käglorna att falla..
Det var de nu, dom två, en ekvation som vid första anblick sågs som löjligt enkel. Ett plus ett- du kan räkna på fingrarna om du vill, men du kommer få fel svar. Du kommer ha fel, för det enkla är många gånger det svåraste.

Ett plus blir inte alltid två. Så när hon nu rundade huset, när hon vände och gick, så skulle det aldrig någonsin bara vara att gå tillbaka. Och när hon tillslut nådde sjuans buss och klev på utan att betala, utan att se busschauffören i ögonen, då ringde slutligen telefonen.
Innan hon tog upp den visste hon vem det var, och det var inte han. Det var hon. Hon som i hon den andra, hon den där bästa vännen som inte bara var flickan med lockigt hår och klingande skratt, hon som också var hans, och framförallt han som var hennes.

En halv sekund där hela världen öppnade sitt fulla gap och gav henne möjligheten att falla handlöst och aldrig någonsin nå marken. Men hon gjorde inte det. Istället lutade hon pannan mot det kalla glaset, lät telefonen ringa tills röstbrevlådan gjorde sitt och telefonen slutligen tystnaden.
Hon kände på den, på tystnaden. Det ljudlösa, locken över öronen, kände på tomheten. Försökte fylla den med stjärnklar himmel och känslorna som sakta började röra på sig, som klev upp, strök sig mot henne, hoppade, dansade.
Plötsligt log hon, mitt i kaoset, mitt i glappet.

Ett plus ett är noll komma fem. Allt som krävdes var en halv sekund, en halv sekund för att dela tiden i två, för att dela henne mitt itu. Noll komma fem jag, tänkte hon och blundade. Hon som inte tryckte på stopp trots att bussen nådde hennes hållplats, hon som fortsatte i mörkret. Noll komma fem jag, och hon tog ytterligare ett djupt andetag.


Hej igen, bloggen

Lever jag?
Ja det kan man ju fråga sig, så frånvarande som jag varit från det här lilla rummet. Det har helt enkelt blivit som det brukar bli när omvärlden lägger i en högre växel- bloggen hamnar lite i skym undan.
För att vara helt ärlig så är blogglusten inte på topp heller, det finns mycket jag vill säga men jag kväver mig själv innan fingrarna når tangenterna. Varför vet jag inte, men när jag väl sitter här framför det tomma, gapande fönstret så känns ingenting speciellt relevant.
 
Så vad har hänt sen sist?
En hel del, faktiskt. Men framförallt har jag spenderat två veckor på intensivkurs i Sunne, det var himla kul, mycket tack vare galet bra sällskap. Teorin är avklarad, nu är det körningen som står på tur om inte allt för länge. Är dock helt övertygad om att jag kommer kugga, men inom två månader hoppas jag ändå på att ha lyckats kört hem det där förbannade plastkortet! Att skriva om teorin känns inte superlockande.
 
Just precis nu är jag för övrigt sjukt irriterad, kanske utan anledning. Vill gå i ide och dra täcket över huvudet ett tag. Och det är inte för att det idag är exakt en vecka kvar av sommarlovet, jag ser fram emot att skolan ska börja, är snarare livrädd för att den ska ta slut. Men den där diskussionen om vad det ska bli av mig efter studenten får vi ta en annan gång, och var irritationen kommer ifrån tror jag att jag håller för mig själv.
 
Igår firade vi min brors födelsedag, nästan en vecka i efterhand. Det såg ut såhär: