När det som inte får hända, händer. Vila i frid.

Det är så sjukt. Det är så ofattbart och så fruktansvärt att jag fortfarande inte finner ord. Förmodligen kommer jag aldrig göra det. Ändå känner jag att jag måste skriva någonting. Måste ventliera allting som ligger och trycker inom mig. Om livet som är så skört, så bräckligt och så oförutsägbart. Många gånger vill vi tro att vi är odödliga, att ingenting någonsin kommer hända oss. Så plötsligt händer det. På en fest som så många sett fram emot, en fest jag själv egentligen skulle ha deltagit i och en fest där så många av mina vänner befann sig. Någon tog beslutet att berusad sätta sig framför ratten och strax där efter var det för sent.

En människa gick miste om sitt liv och så många andras slogs i spillror på bara några sekunder. Det är med tårar i ögonen som jag loggar in på facebook. Som jag ser allt det fina som folk skriver. Allt som får mig att inse vilken fantastisk människa som togs ifrån oss den där natten.

Det finns en anledningn till varför man inte får köra full. Varför alkohol inte hör ihop med trafiken. Hur svårt ska det vara? Jag blir så arg, så arg och så ledsen. Vad är det människor inte förstår?!
En hel kommun är plötsligt i chock. Jag tror ingen förstår men alla berörs ändå. En enorm tragedi. Det som aldrig händer, hände. Det som inte får hända, hände.

Mina ord är inte tillräckligt för allt jag vill säga, de kan inte på långa vägar beskriva vad jag känner. Söndagen var en fruktansvärt tung dag, svår att hantera. Jag kan fortarande inte förstå att sådanna här saker händer. Jag vet inte vad jag skulle ta mig till om en av mina bästa vänner rycktes ifrån mig så hastigt. Hur en festkväll där sommaren äntligen invigs kan sluta i en sån enorm, obegriplig tragedi. Jag förstår inte. Plötsligt kom allt så nära, plötsligt kändes inte mitt grepp om jorden lika stadigt längre. Insikten om hur otroligt ömtåligt livet är stod skrivet med stora bokstäver i varje liten del av mig. Det här ska inte få hända.

Jag var på väg till Stockholm när jag fick veta vad som hänt, min kusin skulle konfirmeras. Solen sken över ett fantastiskt Stockholm den där dagen, men i mitt huvud var det stilla. När prästen la handen på konfirmandernas panna, gav dem sin välsignelse och önskade dem all lycka i världen var jag så tom och så sprängfyll med känslor på samma gång. Det var så mycket prat om allt som låg framför dessa 15-åringar. Så mycket "nu står du med en fot in i vuxenlivet och har många år framför dig". Allt jag kunde tänka på var det ofattbara, att en flickas liv bara timmar innan tagits ifrån henne. Från henne, hennes familj och alla hennes vänner. Ett liv som blev alldeles, alldeles för kort.

Så många inlägg som skrevs på facebook den där dagen. Så många tårar som föll. Jag blev så otroligt rädd. Jag känner fortfarande att jag bara vill ställa alla jag älskar på en rad och binda fast dem, beordra dem att aldrig försvinna, aldrig släppa dem med blicken. För det är först när något så obegripligt inträffar som man ser vad man har. Jag vet inte hur många gånger jag sa till mina vänner att jag älskar dem i söndags. Det kunde ha varit vem som helst, men det borde inte ha varit någon.

Till alla där ute. Var rädd om varandra. Hjälp varandra. Och låt aldrig, aldrig något sånt här hända. Låt aldrig någon annan förlora sin bästa vän, sin syster eller sin dotter på det här sättet. Låt aldrig planer och drömmar krossas. Låt aldrig någon köra full.

Vila i frid, Sandra.
Jag önskar av hela mitt hjärta att det fanns någon som hade makten att förändra det som skett.

http://publishme.se/2848196/imagehandler/?go=upload&cb=tinymce.plugins.ImageHandler.cb_map.id_body
Skolavslutning gånger 3

Åttan, nian, ettan.

Avslutningsvecka nu tack!!

Länge leve förståelse

Klockan är över elva nu och kanske har det ett samband med min plötsligt så poetiska anda. Men, nu tänker jag skriva ett antal rader om något som jag tycker är väldigt viktigt, något som har gnagt i mig ett tag. Något som handlar om samhället och alla de fallgropar vi så lätt gräver för andra.

Jag tror att om man inte kan acceptera att en människa gör misstag, har man missat något väldigt viktigt. Att klandra en människa för dess snedsteg är inte bara fel, utan också fruktansvärt naivt.
Att leva är en ständig process. Livet är ett pussel där bitar hela tiden kommer att fattas. Vissa bitar tar längre tid att hitta, vissa finns där som av sig själva, vissa dyker upp när vi minst anar det och vissa försvinner och måste ersättas-  ibland kanske vi också måste förstå att vissa bitar helt enkelt inte går att ersätta. Det viktiga med alla dessa bitar är att vi själva är med och tillverkar dem. Vi formar dem, och de formar oss. Och det är just det som är själva grejen.

Om vi aldrig får trampa fel, om vi aldrig får känna på kontrasten mellan lycka och sorg, skulle livet vara ett ganska färglöst och onödigt pussel. Ett pussel kräver tid. Det kräver tålamod och det går aldrig att färdigställa om man inte vrider och vänder på bit efter bit. Lättast är det att lägga ett pussel om man börjar med ramen, de bitarna som inte är fullt så obegripliga. Ramen ger bilden sin spelplan och sitt utrymme att växa fram.
Jag ser min familj, mina vänner och mina ambitioner som min ram. Det som får mig att kämpa vidare, men som också fångar mig de gånger jag faller. För alla kommer att falla. Alla kommer att behöva börja om.
Det viktiga är att inte döma en människa för sina snedsteg, för utan dem hade vi aldrig utvecklats. Skulle man skala bort alla fel från en människa skulle det endast finnas en programerad robot kvar. En skinande blank yta, men inte skulle det vara någon riddarrustning vi talar om direkt. En människas styrka kommer från mot- och medgångar. Man ska inte sparka på den som ligger men heller inte fälla den som står.

Jag är trött på människor som inte kan anpassa sin egen blick efter andras förutsättningar. Som inte kan tänka efter innan käften glappar. Låt oss formas. Låt oss lära. Och hela poängen med den här texten är helt enkelt: nu jävlar får det vara nog. Låt andra lära av sina misstag, precis som du borde lära av dina.

Åååh så fint

http://www.youtube.com/watch?v=KBkLqlqAaoI
Gick tyvärr inte att bädda in filmen. Lovelovelove

Bring me the horizon

Bring Me The Horizon – Chelsea Smile - KC Blitz
På något vis så kan jag lyssna på den här låten vilket humör jag än är på. Alltid lika bra.


Gladsaker

Det finns vissa små saker i vardagen som kan göra en riktigt glad. Egentligen förstår jag inte varför vi så lätt glömmer bort hur otroligt enkelt det är att göra en annan människas dag lite bättre, utan att det kostar oss själva något alls. Det kan räcka med att säga hej, det kan räcka med att faktiskt tala om för en person att tröjan hon/han bär är fin, att hon/han passar jättebra i sin nya frisyr.. - vad som helst. Små saker som tar ett fåtal sekunder, men som kan resultera i att hela dagen utspelas i ett annat ljus.

När jag gick av bussen i Torsby igår sa jag av vana tack för skjutsen, men vad jag inte hade förväntat mig var busschaufförens ansikte som plötsligt sprack upp i ett leende och följdes av svaret "det var så lite, ha en jättebra dag och en trevlig helg!".
Plötsligt kändes det inte lika tungt att gå ut i duggregnet.

Det slog mig än en gång hur enkla meningsutbyten eller tjänster helt gratis kan ge så mycket. Tänk på det, kära bloggläsare - det finaste är oftast alldeles gratis och kommer aldrig kunna köpas för pengar.Fairytales may not exist, but happiness does.

Toner av Astrid LindgrenIgår var det dags för körens vårkonsert, i år med temat Astrid Lindgren. Själv var jag utklädd till Lisa i bullerbyn och kände mig väldigt.. tidsenlig. I alla fall om man hade vridit tillbaka klockan några årtionden.

Men roligt var det, och behövligt. Efter att totalt ha gjort bort mig på förmiddagens fysikprov behövde jag stänga av hjärnan ett antal minuter. Man ska inte älta saker, men jag är en typisk ältare. Så nu snurrar det där förbannade provet återigen i skallen och skaver sönder de hjärnceller jag trodde att jag hade.

På kvällskvistenSitter med den här gosepojken i knät och pratar med den skara släkt och vänner som är kvar i huset. Hur nöjd som helst.

Busfrö på besökÄntligen har vi en riktigt liten knatte på besök i huset! Hampus besöker Ekshärad för första gången och verkar redan trivas som fisken i vattnet, och trivs- det är vi fler som gör.
Felix med sina 13 år är inte så himla liten längre, trots det är han minstingen i släkten. Så plötsligt har vi en fyraåring som springer mellan akvariet och garaget med ett gäng leksaksbilar i famnen.

Imorgon ska min syster konfirmeras och släkt och vänner är på intåg. Hampus kom tillsammans med en nära vän till mig och familjen, Gerthy som i sin tur kom med gravidmagen och Hampus pappa Kasper ända från Sundsvall. På väg är också kusinerna från Linköping och imorgon väntar ytterligare Sundsvall-, Stockholm-, Mora- samt Hammaröbesök.

En potentiell toppenhelg helt enkelt!

För exakt ett år senEtt år sen jag var på västkusten med min fina klass! Det är helt jävla sinnessjukt. Och nu låter jag som om jag är 80+ men jag antar att det är okej, för det är verkligen helt galet. Jag undrar om någon snabbspolar tiden för jag hinner liksom inte riktigt med.

Helt otroligt kul hade vi, skulle gärna byta ut alla trista skoldagar mot västkustenresor och vadarstövlar!

Dom senaste dagarna
Dom senaste dagarna genom instagramkameran.
Har pluggat med mina kära looosers, Frida och Elinpelin, haft en fin mattekonversation med Johan, sprungit runt alldeles översminkad i skolan på grund av dagens cabaréföreställning, och käkat mjukglass med Tilus och Simon.

På tal om cabarén. Själv har jag en mycket viktig uppgit, nämligen att fylla upp platsen där en person fattades. Tänkte skriva några rader om hur roligt jag tycker att det är att folk faktiskt gör en cabaré, och hur vissa av de involverade verkligen lägger ner hela sin själ i projektet.

Men. Jag är dötrött och har bara obegripliga siffror i huvudet för tillfället, datorn, sängen och en film kallar.. sorry, men jag har inget försvar mot det.

We heart it got the worlds.


Världens bästa HåkanMinns det så väl, den där sommardagen i juni. Alla proven var slut, alla betygen var satta, kvar fanns bara några lediga dagar innan skolavslutningen.
Göteborg var i sitt esse, jag och en av mina absolut bästa vänner Moa sprang runt i shorts och tunna linnen på gator, torg och köpcentrum. Vi åkte spårvagn med solen i ögonen och vi bodde i ett eget hotellrum med världens största säng, bara hon och jag.

Timmar jag aldrig kommer glömma. När vi satt i gräset och tvinnade gröna strån mellan fingrarna. När vi väntade och väntade och det fylldes på med folk. När Håkan klev upp på scenen och allt som hördes var ett jubel som vällde över oss. Himlen var alldeles blå, Göteborg liksom sjöng med och jag lyftes upp, till allt det där blåa.
Minns hur vi överfyllda spårvagnarna var där mitt i natten, när allting hade tystnat. Minns hur vi gick hem i dunklet.
Jag var så lycklig så jag kunde dö.

Och nu snart ett år efteråt, när regnet öser ner utanför fönstret tar jag bort plasten på den där DVDn som ramlade i brevlådan här om dagen. Håkan Hellström live, peace and lov 2009. Så finns den där rösten där igen, lyckokänslan och tryggheten.
Jag kan helt enkelt inte med ord beskriva hur glad det fortfarande gör mig.