"Påsklov"

Åh! Vilket himla somrigt påsklov detta har varit! Och ja, lov har det ju faktiskt varit för mig med, eftersom jag ju jobbar på skolan för tillfället. Har därmed hunnit spendera många härliga timmar i solen, och inte fullt så många på bloggen. Här ser ni lite bilder från mobilkamerans lilla öga. 

En solig måndagFrukostmys hos Hanna, sol, familjemiddag och över två timmars promenad med hunden summerar dagen hyfsat bra! Åh vad jag älskar när solen skiner. Så mycket energi det ger!

Påskaftonsfrukost

Påskafton i min familj är en dag med ett antal hederliga familjetraditioner! Morgonen börjar med äggletande, eftersom påskharen varit på besök under natten.. Under årens gång har skattjakten blivit allt mer avancerad och utvecklats till en typ av detektivarbete. Pappa skriver ledtrådar och så är det bara att leta sig fram till plats efter plats, där en ny ledtråd till en ny plats ligger gömd. Årets klurigaste var helt klart lappen där det stod "inte i en tennis men i en..", ja, då låg ju lappen självklart i golfen! 
 
När påskpresenter och påskägg och hittade är det dags för påskfrukost, och med den kommer den hederliga äggmålartävlingen. Alla får måla varsitt ägg och sen är det dags att rösta fram det finaste. Själv går jag in hundra procent för vinst, men i år fick jag spö av lillasyster som ritat Boris.
 
Varje år blir det en salig blandning av motiv, men i år tror jag nästan vi slog rekord. Jag pyntade mitt ägg med blommor och påskris, det gav mig en andra plats i motiv och en tredje plats i story. Ja, för poängsättandet sker i två steg. Alla poängsätter varandras ägg dels för utseende och dels för hur bra utseendet motiverats på en skala 1-5. Pappa målade mormors ägg, helt orört med undandtag för en liten gul prick. "Det är en kyckling på mycket långt avstånd", förklarade han och drog en historia om en mycket känd fotograf som alltid fotade saker långt bort. 
 
Mamma målade en regnbåge och under regnbågen två kycklingar. "Detta ägget står för homosexuellas rättigheter och jag blev inspirerad av Jonas Gardell". Mm, mammas ägg blev snabbt bög-ägget. Jonas i sin tur hade ritat en raket?? Och på raketen en liten röd böj som föreställde en räka, storyn bakom? "Detta är en raket som flög och störtade. Här är en räka och därför heter denna raket räketen, eller på engelska- shrocket".
 
Pappas ägg tog nästan priset, han hade fyllt sitt med färger och förklarade att han blivit inspirerad av Maja. Maja skriver för tillfället en uppstats om LSD och detta var alltså pappas inspirationskälla, han hade nämligen målat ett LSD-ägg... alltså, ja... 
 
Och så har vi ju Felix ägg. Det föreställde ett guldägg och var förvisso ganska fint, men när det kom till förklaringen blev det lite pannkaka. "Detta ägget tillhör en höna som var så rik att han fick ett guldägg". Ett mycket påläst uttalande från familjens mest djurintresserade person. Nä, det blev avdrag både på genus-perspektivet och biologikunskaperna.
 
Men lika kul är det varje gång. Nu ska jag färgat håret på lillasyster och sen sätta mig och pyssla fram några marsipanfigurer! Glad påsk allihopa!

En natt med snapchat

Igår blev det utgång i stora staden Hagfors. Tänka sig. Inte varit ute där sedan slutet på augusti förra året så det var väl på tiden. Gick som vanligt loss på My-story på snapchat och delade cirka en miljon bilder, hehe. Några av dem finns nedan. Jag och Lisa som tydligen är lite taggade? Jag och favvoalbin som skickar fina bilder till Moa och så Jag, Nicole, Johan och Linnea utanför Hagforspizzan (kvällens andra pizzeriabesök).
 
Vi började kvällen hemma hos Sofie med pizza, prat och lekar. Efter det drog vi vidare till folkan. Sjukaste kön utanför och efter att ha stått där i säkert dryga 20 minuter fick vi med nöd och näppe komma in. De stackarna som stod längre bak fick vända hemmåt, för på folkan var det fullt.
 
Det roligaste med utgång i Hagfors är att träffa alla fina personer som man inte träffar som ofta annars. Som fina Johan som gick i min klass under hela högstadiet och som jag inte sett på över ett år, trots att han står högt på listan över människor jag tycker om. En riktigt rolig kväll måste jag säga! 
 
 
 
 

Sommarstuga

Två bilder från vår sommarstuga i Linköping! (Okej, en mil utanför). En av mina favoritplatser på jorden.
Vet att jag varit lite off här på bloggen ett tag, lite skriv-torka. Ni vet hur jag är. Upp och ner. Men nu är det måndag och nya tag! På onsdag åker jag till Trysil och på fredag är det dags att fräscha upp håret med lite klipp och färg! Blir nog en fin vecka.

Helgbilder

Tre bilder från min supermysiga helg! Var så fullt upptagen med allt så detta är i princip de enda tre bilderna som knäpptes. Systemkameran låg orörd nästan hela vistelsen men här är iallafall några från kära iPhone. Så, vart var jag? Svar: Linköping! (Och Norrköping).
 
Linköping (och Norrköping) är nämligen inte bara staden där mormor och min kusiner bor, utan också min framtida pluggstad och hem! Åh, faktum är att jag börjat längta ordentligt efter den här helgen!
 
Hela vår första dag, fredag, var vi i Norrköping och strosade runt, jag och Johan. Här kommer nämligen Johan att plugga. Faktum är att jag aldrig varit i Norrköping förut men blev mycket positivt överraskad, så fin stad! Bild två är tagen i princip ifrån tågstationen. 
 
På fredagskvällen blev det stormiddag hos min morbror, alla mina tre Linköpingskusiner var hemma, den äldsta har jag inte sett på nästan tre år så det var så himla roligt! Mycket skratt och god mat. Lördagen sprang vi runt i Linköping, åt gott, tränade på ett gym och fikade hos Johans faster som bor 15 minuters promenad från min mormor! På kvällen gjorde vi mat tillsammans med min kusin och slappade framför en film.
 
Söndagen var hemresedag, men också sommarstuga-dag! Vi började med en liten promenad med mina kusiners fina hund och sen åkte vi ut till vårt sommarställe Höckult. Ett par timmar senare bar det hem till Värmland igen!
 
Tycker verkligen att Linköping/Norrköping är en perfekt stad att vara i. Lagom stort (Lkpg = Sveriges femte största stad), 10 minuter ut till landet och lagom långt hem. Dessutom har universitetet fått en rad utmärkelser, tex Sveriges bästa universitet! Norrköping är dessutom utnämnt till Sveriges bästa studentstad.