Halloween och högskoleprov!



Började gårdagen med ett högskoleprov och slutade med utgång! Halloweenparty på Faktoriet och efterfest i soffan (=diskuterande av livets stora frågor).

Imorse åt jag, Johan och Jimmy brunch och såg på Harry Potter, där med började denna soffliggardag! En underbar sådan.

Och imorgon är jag ledig för eleverna har höstlovet, tjoho!

Toppentisdag




Detta har varit den absolut bästa tisdagen på länge! Har fått så mycket gjort!

Började dagen med sovmorgon, morotsgröt och en lugn förmiddag på jobbet. Alla nior är på praktik vilket betyder jättemycket planeringstid då jag får öva upp min strukturerade förmåga!

Dagens två lektioner bestod av film och film och godis. Efter skolan körde jag ett kort magpass på vårt eminenta Höökengym och fick sen skjuts hem av Mona. 

Väl hemma ställde jag mig i köket! Framöver är nämligen minst en dag i veckan min matlagninsdag. (Behöver öva)(obs sant). Serverade ugnsgratinerad kyckling med tomat, paprika, oliver och fetaost. BLEV SUPERGOTT! Och familjen berömde mitt verk. 

Sedan åkte jag, Mona, Evy och Nicole på BT, vilket som tur var inte var badminton (som vi blev ilurade) utan bodytone. Hur kul som helst! Är till allas förvåning inne i värsta träningsperioden och vill bara träna träna träna. Så kul!

Kom hem och på uppfarten stod en ny bil!! Då blev det såklart premiärrunda och dunka dunka. 

Kvällen avslutades med hela min fina familj, Hollywoodfruar och en hund som somnade i knät. Och så morotskaka på det. Yepp, världens bästa tisdag helt enkelt!

Den finaste sidan



Alltså! Har precis hittat till den här fina sidan: http://www.gamlanyheter.se

En liten blogg med massa fina svartvita bilder på en massa gulliga gamla gubbar och tanter. Så himla fina är dom. Och kloka. Och roliga (se bild).

För ja, bilderna ovan är såklart från sidan! Nu ska jag ägna natten åt läsa alla braiga svar som våra svenska gamlisar kommit med! Tips: gå in och gör detsamma du med!

Måndag igen




Så var det måndagmorgon igen! En mycket fin sådan som jag kickade igång med en liten experimentell version av favvofrullen gröt. Frysta blåbär, torkad ananas, bananskivor, linfrön, kokosflingor och en skvätt mjölk! 

Sitter nu proppmätt och inväntar dagens första lektion, hoppas på en bra dag!

Hej hej hallå



Tillbaka i bloggosfären! Hej på er, frendoz (alternativt jag själv i framtiden, rotandes i bloggarkivet).

Idag har varit en riktigt fixardag! Städat, handlat, dolat osv. Inte så intressant, så vi kör en snabbgenomgång av tiden som passerat sedan sist:

1. Bror tog körkort!! Grattis! Låt kriget om golfen börja. 
2. Vi drog ett gäng till Boda Borg! Julia och hennes lag förlorade, hehe. MITT VANN! 17 banor (tänkte 70 i huvudet när jag skrev?? Hybris, ja).
3. Det är ju jag. 
4. Och här har vi ju Nils. Han följde med när JAG och Bryne skulle TRÄNA! Sen var vi ju tvungna att väga upp kaloriförlusten, så vi åkte till nyöppnade OK och åt mat, rosa bullar och köpte choklad. 
5. Från idag när vi städade köket...
6. Johan och Martin väntar på mat på  McDonalds efter Boda Borgandet. 

Det var det! Har även hunnit med jobb, universitet, promenader, idolmys och annat! Nu brinner brasan och snart är det mat, bra lördag.

Mera höstmys


Idag har varit en fin dag! Eller, iallafall en fin eftermiddag. Började dagen alldeles för tidigt. Vaknade i Johans säng av ett ilsket alarm och ville så innerligt gärna ligga kvar. Men icke. Upp. Dra på sig kläder och så ut i regnrusket. Dock gjorde vädret mig så himla glad, för det var så mysigt mörkt och lagom regnigt och så mycket löv på marken. 

Körde lite väl sakta hem så jag fick kasta i mig frukost i princip samtidigt som jag kletade mascara på fransarna och sedan rusa till jobbet (läs: pappa fick skjutsa mig pga hade annars inte hunnit i tid).

Men sen rullade dagen på! Hade många roliga lektioner och hann med både hundpromenad och lite styrketräning innan middagen. Dessutom fick jag hem jackan jag beställt på nytt och den va helt perfekt!

Kvällen avslutades med två av min världs finaste personer: mamma och lillasyster. Vi åkte på bio i Hagfors och såg Känn ingen sorg. Perfekt höstmysaktivitet tycker jag!

Nyduschad och klar för natten ligger jag nu i min säng och inväntar John Blund. Det var den dagen det!

Höstmys



Alltså hösten!! Jag förstår verkligen inte varför folk inte gillar hösten. Jag älskar hösten! På riktigt. 

Förstår inte folk som inte gillar att det blir mörkt. Förstår inte varför folk inte gillar att det blir kallt. Förstår inte varför folk inte gillar hösten. 

Det är så fint nu när löven ligger som ett täcke överallt. Så fint när dimman ligger kvar över marken långt fram på förmiddagen. Så fint att tända brasan på kvällen. Så mysigt att vira halsduken runt halsen och dra ner mössan över öronen. Ååh!

Men ok. November kan vi väl kanske skippa. Brukar va en ganska dåligt månad. 

Men! Nu är det oktober och här ser ni en bild på min och vovvens lunchpromenad. Nu ska vi ut på en kvällis.

Hela Huset

Ligger i sängen och d.ö.r. Äntligen äntligen är låten här. Äntligen är Håkan och Maggio här! Och allt är bra nu. För att Håkans FINASTE röst träder in efter cirka 60 sekunder. För att låten fram tills dess burits upp av BÄSTASTE Veronica Maggio (vars kommande album hittills gjort mig besviken) men OJ! Nu! Smäller! Det!
 
Så fint det kan bli när två av Sveriges främsta sjunger simpla rader om livet ihop. Så väldigt roligt och en sådan väldig värme som fyller mig. Har delat några av världens bästa sommarnätter till tonerna av dessa artister. Så mycket lycka.

OCH HÄR FINNS JU LÅTEN! (*pil ner*) Lyssna lyssna! Visst tyckte ni också att detta var megabra?
 
http://open.spotify.com/track/1a9KvtqcRQYOjcxfyTqqej
 

Och så blev jag lärare

 
 
Halli hallå från mitt kontor! Detta är alltså min arbetsplats åtminstone fram till jul! Woho. Oktober, november och december kommer jag att rabbla engelska glosor och svensk grammatik med högstadieeleverna på kyrkhedensskola. Har hittills gått super. 
 
Som ni ser vikarierar jag alltså för en människa som älskar hundar. Mhm, fint eller hur?

Bananplättar

Voila! Se här, mitt livs första försök med de omtalade bananplättarna! Dom blev ju ganska fula, gick sönder totalti stekpannan, men dom blev i alla fall ganska goda! Fuskade lite med den där kvargen och tog en som det redan var hallonsmak på. Den va visst till efterrätter, hehe, men äsch. 
 
Har på tal om mat ätit väldigt mycket gott på senaste tiden, och mat är ju alltid roligt att ta kort på, så här får ni några fler bilder på mat! Smaklig måltid!