19 November 2011

 
Det har varit så fullt upp med allt att jag inte riktigt hunnit reflektera över någonting alls. Inte hunnit se mig om.  Jag har inte reflekterat över datumen som gått, dagarna som passerat. Definitivt inte under de två senaste mördarveckorna, men på sätt och vis heller inte någon gång under det här året. För det har gått ett år nu. För två veckor sen satt jag med kalendern i handen, insåg att det inte var många dagar kvar, men så har de där dagarna plötsligt passerat.
 
Den 19 november förra året förlorade jag en mycket viktig person i mitt liv. Klockan var 23:04 då du tog ditt sista andetag. Nu är du steget före alla oss andra, nu vet du det vi ännu inte känner till.
 
Jag hoppas att du inte är ensam, att du inte fryser. Jag hoppas att du hissar dina segel på nytt och sätter kurs mot nya mål. Jag hoppas att det finns nya sjökort för dig att följa. I din kikare hoppas jag att du kan se oss. Att du kan se ditt fantastiska lilla barnbarn, att du kan se hans runda kinder och hans mörka ögon. Jag hoppas du ser alla de spår du lämnade bland oss.
 
Kanske finns det inget mer, kanske har du bara mött den slutgiltiga sömnen. Men jag har svårt att se det så. Alla vinklar är egentligen obegripliga, men den att det bara skulle vara slut är på något vis den mest svårhanterliga. Du var så full av liv, under hela min uppväxt var du liksom lika gammal som jag. När jag var fem år, var du fem år. Lät mig och mina syskon se på sällskapsresan och ha fötterna på bordet. När jag var sju år, var du sju år och lät mig grilla mina egna marshmellows över grillen. När jag var femton, var du femton och lärde mig lösa sudoku ombord på båten.
 
Nu har den där dagen kommit då jag måste växa utan dig. När jag var 18, var inte du det. Jag var 17 år när jag stod vid den där sjukhussängen och insåg att sjukdomen vi hörde om för så många år sen oåterkalleligt skulle släcka lampan som lös inuti dig. Jag var 17 år när jag förstod att du växt om mig, att du blivit gammal så fort och att du nu skulle försvinna. Att du aldrig mer skulle komma tillbaka till din lägenhet och bjuda på glass med krosschoklad.
 
Jag har aldrig förlorat någon förut, inte på det här sättet. Och nu har det gått ett år och tre dagar. Du finns fortfarande i min kontaktlista, bland bilderna i min mobil och din födelsedag kommer fortfarande upp på facebook, men din röst är inte längre bland oss. Ditt ansikte, som så ofta var ihopskrynklat i olika grimaser, har nu slutit ögonlocken för sista gången.
 
Boije, älskade vän och extrapappa. Jag skulle kunna fortsätta i en evighet. Jag saknar dig så, och jag tror aldrig det försvinner. Tack för allt du lärde mig, och för att du växte med mig nästan hela vägen fram till min artonårsdag. Jag hoppas solen lyser på dig, tills den dagen vi möts igen. 
 
              
           Såhär skrev jag till dig i min blogg för ett år sen.
 

Glöm inte bloglovin!

Följ min blogg med Bloglovin 

Tisdag Onsdag

 
 
 
I tisdags natt var det dags för mitt livs sista twilight-midnattsvisning. Det låter så sorgligt när jag skriver det så jag ryser.
 
Del ett och del två av sista filmen. Så fint. Åh så fint. Om jag var en människa som grät så skulle jag förmodligen lyckas torka ut mig själv totalt på dessa fyra timmar. Himla löjligt, kan man ju tycka, men också himla sant.
 
Sen fick jag och Johan våra iTelefoner igår!!!! Wiiie. Hade öppna iPhone-dag. Eller kväll, eftersom dagen var fyllt med skola-möte-sova-träning. Dessväre var jag en sån där mänsklig zombie på kvällen, eftersom jag bara hade 2h sömn i ryggsäcken.
 
Ja. Men det var väl ett intressant inlägg det här!
p.s Johan. Jag tänker inte ta bort bilderna på dig. D.s
 

Körkorts-grattis!!!

 
Byne har fått körkort och Maja har fått körkort! Och jag tänkte att jag skriver ett inlägg om det eftersom jag och Maja är så söta på den här bilden.. Ungefär ett år sen, kung och drottning med lilla Törnrosa. Haha.
 
Men grattis till er kompisar! Vi blir visst bara fler och fler trafikfaror på vägarna... *Blinksmiley*.

Nu är det bara timmar kvar

Ja. Då var det slutligen bara timmar kvar. I väskan ligger filten, kudden och sockorna. Man skulle kunna tro att jag skulle på pyjamasparty, och kanske är det precis vad det är. För alla vet ju att man aldrig sover på de där partyna, man sitter uppe hela natten med människorna man tycker så mycket om.
 
Så lite av ett pyjamasparty är det faktiskt, nu ikväll när det är dags för premiären av den sista twilightfilmen.
 
Twilight var under en period en stor del av mitt liv, en ganska central bit av mig själv. Jag har läst böckerna i genomsnitt 7-8 gånger vardera, jag har sett varje intervju och varje klipp. Filmerna har spelats ungefär hundra gånger, jag kan varje replik utan att överdriva. Men Twilight var mer än så. Det var nördigt, det retade folk och det gjorde saken liksom ännu bättre. Men det fanns också en sak som fick mig att älska Twilight- kärleken. Och då menar jag inte kärleken mellan karaktärerna, utan kärleken bland alla underbara människor som hela hysterin lät mig träffa.
 
Vilket äventyr det varit. Fyra omgångar fram och tillbaka till Stockholm där vi spenderat natten i sovsäckar mitt på torget. Och Robert Pattinsons autograf står nu på hyllan i mitt rum, och han rörde vid min hand och han såg mig i ögonen. Och nu är det bara timmar kvar till den 14 November och den allra sista filmen.
 
Såhär såg vi ut innan Eclipse för två och ett halvt år sen.
 

Fars dag

 

Här har vi då en samling biler på mig med tillhörande utstående öron och nöjda uppsyn! Det var såhär man kunde se mig när jag va typ ett år gammal, förhoppningsvis fortfarande så man ser mig, minus öronen. Nu skulle vi dock inte prata så mycket om mig. På bilderna ser ni också min pappa! Många säger att jag är lik honom, då menar de utseendet, ibland håller jag med dem och ibland inte.
 
Det finns dock annat som jag ärvt av min far, sånt som sitter innanför pannbenet. Till exempel den korta stubinen, speciellt då magen kurrar. Men också förmågan att tänka efter ibland. Från pappa har jag också fått intresset för musik och det är tack vare honom jag upptäcker gamla band som jag annars kanske inte hade lyssnat på.
 
Pappa och jag har alltid varit bra på att diskutera. Ibland är det viktiga diskussioner, det kan röra sig om vad som helst. Ibland är det ilskna gräl där båda två vägrar att ge sig.
 
Från ansiktet ovan härstammar åtminstone halva jag, och bara det är väl värt att fira! Så grattis i efterskott på fars dag, pappa!
 

MASKINEN

Tog inte allt för mycket bilder under kvällen, men lite såhär såg vi ut! Tack för det, fina vänner.
 

today's gonna break your heart

http://open.spotify.com/track/2JZfTvWWtpaE8NohqRXqFr 
En av dom finaste och mest hjärtskärande låtarna.

På andra sidan Midnatt.

Om natten
då till och med ljuset
färgas svart och
jag tar ett steg över kanten
höger sida om tolvslaget,
på andra sidan midnatt.
Och du kan inte somna inatt heller.
 
Mellan raderna,
förstår du?
Jag vill att du läser mellan raderna.
 
Om natten,
när till och med skriken viskar,
när John Blund hånskrattar
vid fotänden av din säng.
Skrattar åt artonåringen som
sover skavsfötters med ångesten.
 
Jag vill att du läser mellan raderna.
 
Om natten,
då klockan tickar hundra tick i sekunden
trots att tiden står silla.
Trots att natten är så oövervinnerlig.
 
Och min enda anlednig att dela mörkret
ytterligare en vaken natt
är du.
För jag vet att du lider
i gränslandet mellan 100 plus
och 100 minus.
Jag vet att du är klarvaken.
 
Om natten,
när allt slutligen tystnar,
04:25.
När du slutligen somnar.
Jag vill att du läser mellan raderna,
jag vill att du läser i tomheten som är så sprängfylld.
 
För jag är så ledsen att jag håller dig vaken.te
På andra sidan midnatt
så långt bort,
trots att jag känner dina ryckiga andetag mot min kind.
 
Jag är så ledsen.