Magaluf dag 2









Okej. Har ju verkligen inte tagit en enda bra bild hittills på denna resa. Men! Vi är i Magaluf, livets stad, livets resa, livets liv, som Matilda skulle ha sagt. 

Idag är dag två här och vi ha spenderat timmar vid poolen (och jag har fått världens pytteminsta men ändå fullt verkliga solbränne-kant!), provat alla möjliga efterrätter på all inclusive-buffén och dansat tills benen i princip gått av. Planen var egentligen att ha gått på nån klubb där det skulle vara "färgparty", alltså att dom slänger massa färg på de som dansar. Därför köpte alla fula, töntiga linnen som vi sen bara kunde kasta. Men så blev vi kvar på Grabbarna Grus hela natten ändå.... Kvällens utmaning var att ta kort med en bartender, jag och Lina trivdes extra bra med indianen. Kändes som hemma. Hehe. 

Nu är vi till slut i säng, dags att ladda om för imorgon. Hoppas på mera sol och lite mera bränna!!

En riktigt sommardag

Två bilder från dagens middag ute på altanen! Inte allt för intressanta kanske, min tonfisksallad och finaste lilla Borisbjörnen i solen.
 
Spenderade dagen i Torsby med Johan, vi tog först en lång sovmorgon och när vi väl vaknade bestämde vi oss för att gå direkt på lunch och skippa frukost. Vi grillade hamburgare och till det gjorde vi lite sallad och pommes. Blev riktigt lyckat. Efter det gjorde vi några knop på Torsby, sprang i lite affärer, åt en glass och hälsade på farmors katt. Farmor är bortrest förtillfället och nojar över att Smulan ska bli "förvildad", så det var vi självklart tvugna att förhindra, haha.
 
En mysig dag blev det, och bra var väl det för nu träffar jag inte Johan på nästan två veckor, imorgon natt åker jag nämligen till Magaluf! Och när jag väl kommer hem åker Johan till Stockholm. Och inte långt efter det åker jag vidare till Göteborg.. Har spenderat kvällen med att packa. Detta har tagit mig cirkus fyra timmar och jag sliter mitt hår oftare än ett klädesplagg slinker ner i väskan. Alltsåååå....... Fy. Fan. Inte visste jag att det var så ansträngande att packa för 7 dagars semester. Och inte visste jag att jag hade så dåligt med kläder trots att jag har så mycket att allt inte får plats. Oj oj oj. Och nu kom jag precis på lite grejer jag glömt att lägga (läs: pressa/tvinga/trycka) ner, så: åter till packandet!
 
 

Irma 20 år

 
I lördags firade vi fina Irma som fyllt 20 år! Vi frossade i alla möjliga kakor, allt ifrån lite nyttigare till några något mer onyttiga. Var så mätt så jag kunnat rulla fram, om jag gett mig på att flytta mig ur soffan. En mysig eftermiddag/kväll i Matildas lägenhet som hann fyllas med många gapskratt och knäppa historier. Precis som det ska vara med andra ord!
 

En regnig måndag

En måndag som började med regn, och verkar sluta likadant. Både jag och Johan har avverkat en arbetsdag i skolan i Ekshärad, niorna har cabarédagar. Johan har hand om musikgruppen och jag styr i sketchgruppen. Riktigt skoj, och idag fick alla mycket gjort så ljuset i tunneln börjar klarna, haha. Imorgon kör vi vidare och får förhoppningsvis klart det mesta, vilket känns lovande!
 
Efter jobbet bar det av tillbaka till Torsby eftersom Johan har golfkurs och sedan skulle till en kompis för att jobba på någon låt. När vi kom hit hade Nina bakat bullar, mmm.. Passade perfekt en sånhär dag! Med bullar i magen stack Johan iväg på sitt och jag har suttit och övat på min pianoläxa i drygt två timmar. Mina fingrar känns helt krokiga vid det här laget, så nu får det räcka för idag. Dusch, kvällsmat och kanske en till bulle får avsluta den här måndagen.

Nytt i sminkväskan

Är ju tyvärr en sån där person som inte kan gå ens till brevlådan utan smink.... så då behövs det fyllas på ibland! Fick i veckan hem lite nytt från make up store. Beställde från Lyko och vad händer dagen efter jag hämtat ut mitt paket? Jo, Lyko drar igång e kampanj som ger alla kunder 25% rabatt på allt från make up store..... var lagom glad. Men men. Har nu kommit över detta och är jättenöjd! Den tredelade ögonskuggan använder jag till ögonbrynen och har aldrig varit så lätt att fixa fina bryn.
 
Från Linköping fick jag sedan med mig en ny neccesär och en fantastisk bodymist från the body shop! Luktar apgott, hehe. Men nu kära vänner måste jag rappa, ikväll väntas tjejmys och firande av Irma som fyllt 20!

Thylane Blondeau

 
Men hur otroligt vackra är inte dom här bilderna? Och den här människan?! Kan för tillfället inte sluta googla bilder på Thylane Blondeau, vilket känns lite perverst eftersom hon är TRETTON ÅR?! Waaaah orkar inte. Lär vara jordens snyggaste trettonåring. Förmodligen jordens snyggaste människa. Dessa bilder är fotade av Remi Rebillard och jag tycker dom är heeeelt fantastiska. Sån himla fin känsla, fin, sorglig och längtansfull.
 
Och tycker ni tjejen på bilden ser bekant ut så kan det vara så att ni stött på denna bild:
Lite ironiskt att hon inte ens är 14 på bilden, utan 13.. om ens det, född 2001. (2001!!! Hej åldersnoja)
 

 

En snabbvisit till Linköping

I söndags blev det bestämt att jag och min muntra vän Moa skulle åka till Linköping, så igår bar det iväg! Moa hämtade mig när jag slutat jobbet och så började vår lilla resa. Hög musik, skratt, prat, godis och drygt fyra timmar senare var vi framme i mormors sommarstuga. Där fick vi i oss lite mat och sen gick vi för att visa Moa slottet och strosa i parken. (Se slott, bild ett, tyvärr ej mormors sommarstuga.)
 
Anledningen till vårt korta besök var att jag skulle kika på en pytteliten lägenhet! Har känt mer och mer att det vore skönt att ha något eget att kunna vara i och inte vara tvungen att pendla från Norrköping till Linköping varje dag (ja, för er som inte vet Johan ska alltså gå i Norrköping och vår första plan var ett gemensamt boende där). I alla fall, idag fick vi alltså se den lilla lägenheten på 20 kvadrat! Den var toppen. 500m till universitetet och i ett jättefint område. Relativt stort badrum, en liten hall, ett ljust och fräscht rum och en liten kokvrå.
 
Så nu är det bara att vänta. Över 60 personer hade sökt lägenheten och jag var en av fyra som fick komma och titta på den, så jag hoppas hoppas att det håller hela vägen. Men vi får se!
 
Efter lägenhetstittandet åkte vi in till gamla Linköping för att fika och sedan tog vi en vända på stan. Senare blev det lunch tillbaka i sommarstugan och inte långt efter det styrde vi hemåt igen. En mysig liten resa!
 
 

Valborg i Uppsala

Champagnefrukost, sillunch och mösspåtagning, Valborg i Uppsala bjöd på fullspäckat schema från morgon till kväll! Nu sitter vi på bussen påväg hem, jag ägnar mig mest åt att äta choklad medan Johan varvar musiklyssnandet med tjockistrakasserier. 
 
Några timmar till och sedan är vi hemma igen. En lyckad liten resa till en väldigt fin stad. Har aldrig besökt Uppsala förut, men det lär det bli ändring på nu! Ja, nä. Det va väl ungefär det jag hade att säga för tillfället. Kameran har gått varm, så fler bilder kommer.
 
Och just det! Vi lyckades även bli med i tidningen, finns att se/läsa här :)