Stjernekåren

 
Tänk att Stjernekåren nu funnits i ett helt år! Jag tycker detta är helt fantastiskt. Jag tror Stjernekåren kan bli så himla himla bra. Faktiskt, den allra bästa i hela världen. 
 
I onsdags hade vi årsmöte, och det kändes så väldigt fint när 120 personer stormade in i lokalen. När vi fick springa upp till kafeterian och sno med oss flera kilo godis för det kom så många fler än vi trott. När vi blåste upp ballonger  och när vi planerade in i det allra sista, och när vår inbjudna mötesordförande tillslut klev över tröskeln precis när vi skulle börja. Och så kom det 120 personer. 
 
120 personer. Det måste vara rekord. Och jag är så otroligt glad och stolt över vad vi åstadkommit i år. Att vi på ett ynka år nästan har hundrapeocentigt medlemsskap bland skolans elever. Att vi har genomfört Killer Game, startat en filmklubb och haft en stor presentation för hela skolan. Att vi syns och att vi finns. 
 
Det är så galet många timmar jag lagt på denna kår. Så otroligt många möten och planeringsdagar. Men jag har inte ångrat en sekund. Enda sedan den där sjuka stunden då det plingade i min mobil och "du vann" dök upp på skärmen, enda sedan dess har jag varit så himla glad.
 
Nu är en ny ordförande klubbad, jag vet ännu inte vem men jag vet att vem det än blir kommer detta bli grymt. Och jag hoppas att alla elever tar chansen att starta en kommitté. Att anordna saker. Delta i saker. För det är det absolut roligaste som finns. 

@miaandersson_

Igår blev det dags för mig att skaffa twitter, kanske lite av en undanflykt från allt annat jag egentligen borde göra..
i vilket fall tycker jag att ni ska följa mig, eftersom jag är roligare än 18 ynka followers! Så, in och följ mig. Jag ska bara skriva roliga saker och ingenting om vädret.
 
Tack för detta varma välkomnande tokisar

Hur mycket jag behöver en sån, som du.

Det är så ogenomträngligt svart
nu när allt brunnit ut.
Nu när lågorna slocknat
en efter en
till ljudet av ditt hjärtas avtagande slag.
Jag undrar

Hur det kunde hända
den starkaste av alla.
Hur det går till när drömmar krossas
när taken rasat
och väggar gett vika.
Jag undrar
om du för en sekund

Siktade för högt,
och föll det dubbla
då du sträckte dig mot stjärnorna
utan fallskämt, utan lina.
En kollaps så osynligt, men jag
kunde se

Nu. Allting är
ingenting
och du kastar vita fjädrar
i mitt brevinkast
som ett tecken jag
inte förstår och.
Det är
hur mycket
som helst som
jag inte har förmågan att förstå ensam och

jag 
behöver


Så många skal
för att inte fallera.
Nu. När tickande sekunder blir
avgörande 
avslutande
i dimmor av obegriplighet
för hur kunde världen 
kapa
en sån som 
 
du?

Balen 2012

 
För ett år sen tog jag dessa bilder på min otroligt vackra vän Mona. Det var hennes baldag. Solen sken som den aldrig gjort förr, vi fotade så mycket vi bara kunde innan en nypolerad bil kom för att plocka upp henne. 
 
Idag är det exakt tre veckor kvar till min egen bal, och det är med ett förväntansfullt panikpirr i magen jag tänker på det.

#kgstjerne

Ååh älskar att 120 elever dag sprungit runt och sett ut såhär! Elevkåren kör Killer Game och skydden är kastrull, alternativt flytväst, vapnet en banan. Mitt kårhjärta blir alldeles varmt av detta engagemang!
 

Almost Everything I Wish I'd Said the Last Time I Saw You.

Är på precis exakt detta humör just nu: KLICK.
Måste vara ett av dom bästa albumen någonsin, kommer alltid älska precis varenda låt och varenda liten ton.

Detta har hänt

 
Just nu är jag väldigt frånvarande i bloggsfären, men det betyder inte att det inte hänt saker i mitt liv! Vi tar en liten sammanfattning på fina saker som hänt de senaste veckorna. 
 
1. Klassen var i i Göteborg. goseklassen. Kommer sakna dessa fina människor! Men det har jag ju redan tjatat om tusen gånger så vi tar inte den historien idag igen.
 
2. Isafisen och jag var på JB, började köa runt halv 7 på morgonen och delar av dagen trodde jag att jag skulle frysa sönder och att mina kroppsdelar skulle trilla av. Men det gick bra. Vi hade mysiga filtar och vid min sida satt världens bästa sällskap. Sen började konserten och vi stod allra längst fram och jag hade blåmärken i en vecka, men det var det värt.
 
3. Jag, Johan, Erik och Martin var på Springsteen! Aldrig förut har jag varit på en så lång konsert, som trots detta var över på ett ögonblick. Nördkillarna gick två dagar på raken, medan jag laddade upp under fredagkvällen och var på middag med mina fina kusin och hennes vänner! Sådär jättemysigt som det bara kan bli i en lägenhet endast fylld av tjejer, levande ljus, lugn musik och galet god mat.
 
4. Upptakt! Det vet ni ju att jag, Irmis och Arvid var iväg på för cirka en månad sedan! Här ser ni oss på den mycket eminenta galamiddagen med nyfunna vänner jag inte ens minns namnet på.
 
5. Johan och jag åkte förra helgen till Karlstad för att se på musikalen Shrek, äta ute och sova på hotell. Detta var min julklapp till honom! Men, som vanligt när jag planerar så går det självklart inte som det var tänkt. Musikalen blev inställd och ersattes med en pubkväll, vilket inte heller var helt fel.
 
6. Matbilder! Finns det inte redan tillräckligt av dem? Jo, det gör det ju. Men detta var bara för gott och för snyggt för att inte föreviga. Grillpremiär hos Johan, mmmmmm...

Lite cabaré

 
Cabarén är slut för i år! Detta med blandade känslor. För visst var det helt galet skönt att äntligen lägga sig i sängen igår och pusta ut. Äntligen vara färdig och lyckats genomföra fyra bra föreställningar. Men visst känns det väldigt tråkigt också! Många skratt har det blivit under alla träningstillfällen!
 

Varför feminism är så jävlarns viktigt

För inte alls särskilt lång tid sedan hade jag och ett par vänner en diskussion kring ämnet feminism. Jag sa saker som "Ja men, alltså ibland orkar jag bara inte, vissa egenskaper är helt enkelt manliga och vissa är kvinliga. Som att män har mer muskler, det är ju rent biologiskt och inget att tjafsa om", och "ibland går det ju bara för långt, varför ska Herr Gårman bli Fru Gårman, då försvinner ju hela poängen?". Jag ska kanske inte säga att jag inte längre står för dessa uttalanden, men jag har blivit något mer upplyst kring frågan.
 
Feminsim tycker jag är så jävlarns viktigt av cirka hundra miljoner anledningar. Ja, att män har mer muskler är fortfarande rent biologiskt, men det ska för den sakens skull inte hindra en kvinna från att få träna. Det ska för den sakens skull inte vara ett hinder alls. Och det ska inte vara en anledning till att inte låta en kvinna bli byggarbetare, bodybuilder eller vad det nu kan vara som hon kan tänkas vilja bli. Därför är feminsmen viktig, för att detta idag är ett hinder. Därför att vi märker, sätter lappar och generaliserar - varje dag, hela tiden.
 
Feminism handlar inte om att vilja byta ut varje manlig chef till en kvinna. Det handlar inte om att kvinnor är någon form av evigt diskriminerad superhjälte som nu slår tillbaka. Det handlar inte om att vara bättre - det handlar om att vara lika bra, åt båda hållen. Detta är något jag vill understryka, caps lock:a och sätta hundra utropstecken efter; trots olikheter så kan vi visst vara lika bra, och någon gång måste vi liksom börja se det. Därför tycker jag att någonting är fel när antlet VD:ar vid namn Johan är fler än alla kvinnliga VD:ar tillsammans.
 
7 av 10 huvudpersoner i filmer är män. Endast 8% har utländsk bakgrund. Och hur ser egentligen jurryn ut i kända TV-program? Kolla på idol, x-factor, talang. Finns det någonstansen jurry bestående av tre kvinnor och en man? Nej. Det gör ju inte det. Feminism handlar om jämställdhet, en kvinna behöver inte vara bättre än en man men hon är INTE sämre.
 
Varför är 76% av de som syns i media män? Varför har 80% av alla "experter" snopp? Inte visar väl det här en rättvis bild av samhället? Inte består jorden till 76% av män? Nej. DÄRFÖR tycker jag att feminism är viktigt, för att media och samhället i stort idag är en extremt skev spegelbild.
 
Anledningen till att 80% av TV-soffornas experter är män är inte för att män i 80% av fallen är mer kunniga eller utbildade, utan för att redaktörer och producenter är lata. Detta ämnet är nåt som Lina från Rättviseförmedlingen tog upp under en föreläsning på upptakt. (Följ henne för bövulen överallt och googla hennes namn hon är grym. @LinaT @Rattvise) Att hitta en kvinna kräver ett extra litet gram av ansträngning, eftersom att hon kanske inte synts i media förut. Men hon finns där, och hon är minst lika duktig.
 
Lina sa nåt som jag tyckte var bra: - GÅ INTE UTAN BYXOR! Bara för att man inte hittar ett par rena byxor på morgonen går man inte hemifrån i underkläder. Lika självklart borde det vara inom media; bara för att kvinnan inte står rätt upp och ner framför dig är inte det en anledning till att ringa expert-Bengt för tjugoelfte gången.
 
Feminism tycker jag också är viktigt när jag såg den här idiotartikeln: Hur man botar en feminist. (Ber till Gud att detta är ett skämt.) Här står: "Visste du som man att det mest effektiva botemedlet mot feminism sitter på din egen kropp? Ja, du hörde rätt! Forskning har visat att det enda säkra sättet att frigöra en feminist från hennes ondskefulla världsbild är att låta henne komma i kontakt med det patenterade allroundverktyget kuk™." - Nanna Johansson.
 
Feminism är ingenting som ska botas. Feminism handlar inte om dåraktiga, makttörstande kvinnor. Det handlar om ett JÄMSTÄLLT samhälle. Det handlar om att män inte ska ha 10 000:- mer i lön än en kvinna, trots att de utför samma jobb. Det handlar om att kvinnor inte ska vinna varje vårdnadstvist därför att mannen anses vara en dålig förälder. Feminism är ingen sjukdom som ska botas, det är snarare medicinen mot dagens omoderna, fula samhälle. Därför är feminism så jävlarns viktigt.
 

Tack älskade MatildaHanaPee, Lina m.f för mitt växande intresse för detta ämne!